Holistisk Hälsocoach

Det aktiva valet – Ta ansvar för ditt välbefinnande -Ge kroppen möjlighet till ett fungerande immunförsvar och en god hälsa.
Jag coachar dig under hela din resa.

Kost – Sömnen – Återhämtningen – Mental hälsa -Rörelse – Socialt liv
ALLT hänger ihop och är pusselbitar som har betydelse för ditt välbefinnande. Upplev känsla av balans.

Vad är Holistisk Hälsocoach?

En Holistisk Hälsocoach hjälper andra människor att välja aktiva och hållbara val, långsiktiga livsstilsförändringar för att uppleva ett bättre välmående och ta ansvar för sitt välbefinnande. Det tar 3-4 veckor att skapa en ny rutin och jag coachar dig under hela din resa.

Ett holistiskt synsätt betyder att man ser människa, dvs Dig ur ett helhetsperspektiv. En hållbar livsstil. En holistiskt livsstil där alla delarna hänger ihop och påverkar varandra. Det fysiska, psykiska, sociala, emotionella och andliga hälsan.

Träning behöver inte betyda att man endast tränar muskler, Holistisk träning innebär att vi optimerar din kost, sömn, din mentala hälsa och ditt sociala liv.
Se över sin kost innebär inte att vi skall räkna kalorier. Holistisk Kost är en varierande och näringsrik kost som får både kropp och själ att känna sig mer balanserad, piggare och starkare. Mat för ett optimalt immunförsvar och god hälsa.

komma i balans med hälsan

Som Holistisk Hälsocoach kan jag hjälpa dig att må bättre och känna dig mer balanserad.

Har du inte fått hjälp med dina problem inom den ”vanliga” sjukvården?

-Värk och inflammation i kroppen
-Magproblem som förstoppning, diarré, IBS
-Stress och ångest
-PMS / Förklimakteriet / Klimakteriet
-Sömnsvårigheter
-Obalanserad – något stämmer inte

Tyvärr så är det vanligt att dessa nu för tiden vanliga symtom nonchaleras. Värdena dina är ju bra heter det och man är kvar ensam och känner att ingen förstår en.

Den traditionella sjukvården har svårigheter att ge oss svar på vad problemen ligger. Sjukvården ser inte till helheten utan till det enskilda symtomen. Men lugn -det finns saker vi kan göra själva för att må bättre och få en bättre helhetshälsa.

Hur vet jag att en holistisk väg är rätt för mig?

Vi arbetar utifrån dina förutsättning med ett holistiskt perspektiv och till hjälp har vi en Coaching Plan – Din Coaching Plan, specialanpassad till just dig så du ska kunna nå dina nya mål. Läs mer om upplägget och se priser för en personlig Coaching Plan, klicka på knappen nedan.

Vanliga funderingar

Jag har bantat och ändrat kost flertalet gånger, men det fungerar inte i längden i mitt liv. Vill äta nyttigt men inget fungerar för mig.

Det är svårt att göra allt på en och samma gång. Det kan lätt bli lite överväldigande. Därför rekomenderar jag att genom små förändringar ta ett steg i taget mot en bättre hälsa.
Du vet redan att du borde äta mer hälsosamt, dricka mer vatten, sova åtta timmar per natt, lägga mer tid på återhämtning och säkert träna mer. Att få till allt detta i kombination med arbete och vardagsliv är inte alltid så lätt.
Därför fokuserar vi utifrån de holistiska perspektivet genom att göra Aktiva val. Vi har en aktiv dialog om de förändringar som kan komma ha störst inverkan på din hälsa både fysiskt, psykliskt, emotionella och inom den andliga hälsan.

Jag äter ju bra mat redan, eller?

Mycket har förändras. Maten vi äter är tyvärr näringsfattigare än tidigare, vi blir exponerade för skadliga ämnen genom luften, vatten och via de produkter vi använder i vår vardag. Det finns till och med massa främmande ämnen i vår mat. Om kroppen inte kan ta upp näringsämnena så spelar det ingen roll vad du äter. Genom att göra aktiva val utav vad vi äter och påfyllning utav vissa näringsämnen kommer kroppen din att kunna läka sig själv.

Jag är så trött så jag vet inte om jag orkar

Vi lever längre än någonsin och många känner sig konstant stressade. Vi behöver lära oss att säga nej och lyssna på kroppen. Det är en utmaning att ändra på sina gamla vanor och ovanor. Som din Hälsocoach hjälper jag dig genom hela processen och lägger tillsammans med dig upp en plan med aktiva val utifrån ett holistiskt perspektiv. Med rätt balans i kroppen kommer du även succesivt att få mer energi och lättare fortsätta med ytterligare steg i din hälsa.

PMS besvär, orkar ju inte ens med mig själv. Hjälp!

Många symtom går ihop med varandra, det kan vara svåra att själv reda ut vad den ursprungliga orsaken är.
Vi fokuserar utifrån de holistiska perspektivet genom att göra Aktiva val. Vi har en aktiv dialog om de förändringar som kan komma ha störst inverkan på din hälsa som du själv mäktar med i kombination med arbete och vardagsliv.

Konstant förstoppning, orolig mage, får aldrig sova en hel natt! Känns omöjligt att leva ett normalt liv.

Flera upplevda symtom kan vara samma obalans.
Inom den kinesiska medicinen sägs det att magen och mjälten är en plats som är grunden för liv och där liv återskapas. Enkelt, om magen inte fungerar så kan inte andra organ vara i balans.
Obalans i mjälten hör ihop med oro, sömnlöshet, ångest, depression, nervositet och grubbel. Vid obalans av kroppens  ”transport och omvandling” av mat och vätskor leder det ofta till förstoppning, diarré, matspjälkningsbesvär, buksmärtor, fetma och hudsjukdomar.

Känner du igen dig och vill veta mer. Boka in dig på en kostnadsfri konsultation (15 min) så berättar jag mer. Samtliga möten sker digitalt via zoom eller telefon.

Några enkla tips som kan hjälpa dig att må bättre

– Låt kroppen återhämta sig genom att sova 8 timmar per natt
– Ät mycket ekologiska grönsaker och gärna baljväxter
– Låt kroppen och dina organ vila och återhämta sig genom att förläng ditt ”matfönster”
– Dämpa glykostopparna genom att äta din mat i rätt ordning. Först grönsakerna, sen proteinet och sist fibrerna.
– Plocka bort de produkter som innehåller gluten (ersätt inte med glutenfria produkter)
– Promenera/rör på dig dagligen utomhus, gärna på förmiddagen alt mitt på dagen
– Återhämtnings stunder
– Tacksamhetsdagbok

Dina tankar och känslor, ditt emotionella välmående är viktigt. Vi behöver ta hand om vårt psykiska välmående annars kommer vårt fysiska välmående försämras. Djupandning, yoga, meditation, samtalsterapi, hjälper mot stress och vardagsbekymmer.

Det sociala välmåendet är viktigt, vi människor är flockdjur. Träffa vänner, bekanta IRL. Riktiga fysiska möten är bra för oss men energitjuvar undanbedes. Dålig energi har negativa konsekvenser på vår hälsa. Gå med i en klubb, förening och träffa likasinnade inom något som intresserar dig.

Själen, din inre röst – lyssna till den. Kroppen kommunicerar med oss konstant men vi väljer att inte lyssna. Öppna upp och lyssna.

Ta dig ut i skogen, Naturen har otroliga resurser att läka oss. Ta av dig skorna och känn marken, ta ett kallbad i sjön, krama ett träd, sitt bara still på en stubbe och blunda – Njut av att vara Här & Nu.

Stanna upp och prova meditera en kort stund varje dag. Ge hjärnan en liten chans till vila, låt popcornen sluta poppa i huvudet för en stund.

Låt varje dag bli din bästa dag i ditt liv

Kay Pollak

Kram

Se kurser och boka